Νέος EX101 Dedicated Server για το 2024

EX101 Dedicated Server
Ο κύβος ερρίφθη και η εταιρία aeweb προχώρησε στην αγορά ενός νέου πανίσχυρου EX101 Dedicated Server που θα λειτουργήσει το 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Ο κύβος ερρίφθη και η εταιρία aeweb προχώρησε στην αγορά ενός νέου πανίσχυρου EX101 Dedicated Server που θα λειτουργήσει από της αρχές του 2024.

Μπορεί να έχουμε ήδη ένα γρήγορο Dedicate Server αλλά αυτό δεν μας σταματά στην αγορά ενός νέου πιο ισχυρού Server από την Hetzner και δεν είναι άλλος από τον νέο EX101 Dedicated Server με τεχνολογία Ai τεχνητή νοημοσύνη.

Στόχος δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά και καλύτερα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων με περισσότερο χώρο και στα 3 πακέτα και ειδικά στo πακέτο ADVANCED.

Να σημειώσουμε ότι αυτήν την στιγμή διαθέτουμε δύο γρήγορους δίσκους SSD NVMe 960GB σε τεχνολογία RAID 1 (mirror).

Λίγα λόγια για το νέο Hetzner EX101 Dedicated Server

Ο EX101 Dedicated Server φιλοξενεί τον επεξεργαστή Intel® i9-13900 υψηλής τεχνολογίας και παρουσιάζει εντυπωσιακή απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών χάρη στην υβριδική αρχιτεκτονική του.

Διαθέτει τόσο ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες, οι οποίοι επεξεργάζονται φόρτους εργασίας στο παρασκήνιο, όσο και ισχυρούς πυρήνες επιδόσεων, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για έντονους φόρτους εργασίας, όπως η ανάλυση δεδομένων και η Ai τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μεγαλύτερες κρυφές μνήμες L2 και L3 επιταχύνουν σημαντικά την ανάκτηση δεδομένων.

Η Hetzner έχει εξοπλίσει έξυπνα τον EX101 όχι με οποιαδήποτε μνήμη RAM, αλλά με 64 GB μνήμης RAM DDR5 ECC, προσφέροντας την επιπλέον αξιοπιστία του κώδικα διόρθωσης σφαλμάτων συν την ενισχυμένη απόδοση της DDR5. Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα διακομιστών της Hetzner με αυτόν τον τύπο μνήμης.

Αυτό το πακέτο ισχύος ενός διακομιστή συνοδεύεται επίσης από δύο γρήγορους δίσκους SSD Datacenter Gen4 NVMe 1,92 TB, για να σας προσφέρει πολύ αποθηκευτικό χώρο.

Hetzner EX101 Dedicated Server

Χρονοδιάγραμμα αλλαγής για το νέο Hetzner EX101 Dedicated Server

Αυτήν την στιγμή έχουμε προχωρήσει στην αγορά του νέου EX101 Dedicated Server και ευελπιστούμε ότι στην Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 θα ολοκληρώσει την εγκατάσταση του cpanel και την παραμετροποίηση του server.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα περάσουμε σε ένα δεκαήμερο απαιτητικών δοκιμών του server έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο hardware.

Αναμένουμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, επιτρέποντάς μας να προχωρήσουμε σταδιακά στη μεταφορά των λογαριασμών των πελατών μας.

Προτεραιότητα θα λάβουν η ιστοσελίδες που έχουν μικρή κίνηση και μετά θα προχωρήσουμε σε πιο απαιτητικούς λογαριασμούς.

Το σημαντικό ότι εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε το παραμικρό και ούτε η ιστοσελίδα σας θα σταματήσει να λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που έχετε κατοχυρώσει το domain σας σε άλλη εταιρία θα επικοινωνήσουμε μαζί σας έτσι ώστε να αλλάξετε χειροκίνητα τους nameserver που θα σας στείλουμε με e-mail.

Στόχος μας είναι με το που έρθει το 2024 να μην υπάρχει ο παλιός server και όλοι να απολαμβάνουμε τις ασυναγώνιστες ταχύτητες που θα μας δώσει ο νέος EX101 Dedicated Server.

Σημαντικό

Να σημειώσουμε ότι δώσουμε μια μικρή παράταση στου πελάτες που έχουν παλιά site (joomla 1.5) να τους υποστηρίζουμε έως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2024.

Λόγο ασφαλείας η έκδοση php 5.6 πρέπει να αφαιρεθεί καθώς η υποστήριξή της έχει σταματήσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επίσης μια μικρή παράταση θα πάρουν οι ιστοσελίδες κατασκευασμένες σε joomla 2.5 που υποστηρίζουν την τεχνολογία php 7.4 έως το τέλος του 2024.

Η έκδοση php 7.4 σταμάτησε να υποστηρίζετε στις 22 Νοεμβρίου του 2022 και θα πρέπει να αφαιρεθεί από το server.

Ο νέος server θα υποστηρίζει τις εκδόσεις php 8.1, 8.2 και 8.3.

Έχω παλιό site τι κάνω;

Στην περίπτωση που έχετε κάποιο παλιό site ειδικά joomla 1.5 και 2.5 πρέπει να προχωρήσουμε σε κατασκευή νέου site από την αρχή αυτήν την φορά σε wordpress.

Αν δεν θέλετε νέα ιστοσελίδα θα πρέπει να βρείτε άλλο server που να μπορεί να σας φιλοξενήσει. Εδώ να σημειώσουμε ότι η μετάβαση σε άλλο server άλλης εταιρίας γίνεται με δικιά σας ευθύνη καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει σωστά η ιστοσελίδα ή ακόμα χειρότερο να μην λειτουργεί καθόλου.

Μια εναλλακτική λύση αν θέλετε είναι να το μετατρέψουμε σε στατικό που αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα παύει η δυνατότητα να μπορείτε να αλλάξετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Έχω wordpress site χεριάζετε να ανησυχώ;

Για όλους όσους έχουμε κατασκευάσει ιστοσελίδες σε wordpress δεν χρειάζεται να ανησυχούν έχουμε φροντίσει να τρέχουν την τελευταία έκδοση php 8.xx.